Vätternrundan

När man på våren börjar igång träningen går allting jätte tungt, man stressar kroppen något oerhört då man ska träna upp sig för att köra 30 mil på en gång. Det är enklare om man är några stycken som kör, så att man slipper köra själv.
När dagen D kommer är det ofta väldigt stora grupper, man har aldrig kört med så här mycket folk omkring sig, vurpor är något väldigt förekommande på Vättern rundan just på grund av okunskapen av att köra i grupp.

Det är aldrig roligt att krascha, på Måndagsturen så kommer man få träning för att slippa känna sig osäker i en större grupp. Samtidigt kommer inte pressen vara så stor, så att man lär sig köra avslappnat, även om när kör fort.

A och O med t.ex. måndagsturen är att man garanterat hittar fler som ska köra t.ex. Vätternrundan, detta med samma målsättning som du har. Man blir ett gäng, kan höja ribban inför nästkommande år. Man kan fortsätta träna efter Vätternrundan för att man vet att här har jag ett bra gäng att köra med. Ofta är ju det roliga med just Vättern rundan trots oroligheter att man är många, det är lite av en folk fest. Tänk att träna med folkfest varje vecka?

Träna med tävlingscyklister är något som kan avskräcka många Vätternrunt cyklister, då man har en uppmålad bild att de alltid kör JÄTTE fort. Men så är det inte, iallafall jag kör med väldigt mycket kontrast, d.v.s. när jag kör lugnt kör jag lugnt, när jag kör hårt då kör jag hårt. Måndagar är oftast dagen efter en helg med tävlingar, då kroppen är behov av återhämtning därför kommer jag att ta dessa pass som återhämtningspass, så förmodligen kommer jag inte att köra i den snabbaste gruppen. Beroende på hur helgen har sett ut, givetvis.

Tips och träningsupplägg inför Vätternrundan, prata med mig så kan man alltid se hur man kommer i from till dagen D, hur man på bästa vis får Vätternrundan att bli en så bra upplevelse som möjligt. Dela med dig av dina erfarenheter till andra cyklister som ska köra för första gången, ensam är man stark men tillsammans är man oslagbara.

Ses på måndagar!