Boddans burgare (3pers)

När man snackar om hamburgare tänker man ofta Supersize, Big Mac, mycket kalorier, avgiftning från dåliga matvanor. Här är ett allternativ då man ändå kan avnjuta smaken av en välsmakande köttig burgare ala Boddan.
En sak lovar jag och det är att dessa burgare smakar grymt mycket bättre än Mcdonalds fett2000! Ur en hårt tränande idrottares perspektiv gör denna även gott för återhämtningen.

Denna hårdvara krävs för Boddans burgare:
1 st Spis
1 st Teflonpanna & stekspade
3 st Tallrikar & grillbestik
1 st Kockkniv, skärbräda & tesked
1 st bunke

Ingredienser:
400gram Nötfärs (5% fetthalt)
Fiberberikade hamburgebröd (ev Max GI bröd, mycket protein)
Rikligt med sallad, gurka och tomat
Chunky Salsa
Riven ost (10% fetthalt)
1 äggvitor, salt, peppar, grillkrydda & cayennepeppar
Olivolja

How to do!
Blanda Nötfärs, äggvitan, salt, peppar & cayennepeppar. Blanda tills äggvitan är ett med nötfärsen. Sätt igång spisen på full effekt med stekpannan på, dela upp nötfärsen till 3 lika stora bitar, platta till dem till fina burgare. Krydda rikligt med grillkrydda, häll på olivolja i stekpannan och lägg i burgarna och krydda den okryddade sidan. Under tiden de steker så förbereder du bröd, sallad, tomat och gurka så att det bara är att lägga på burgaren.
För att se om burgarna är klara, gör ett hål med en kniv mitt på burgaren, om saften är genomskinlig är burgaren klar, häll i dett skede på lite ost på burgaren, lägg i locket på brödet i stekpannan. Får du bara plats med 2 stycken burgare per stekning, värm de färdiga i ugnen (75-100grader) så att alla kan äta samtidigt. Servera med ett stort glas vatten.

Lycka till!