Protein ostkaka

Smålänning som man är har man en stor svaghet för just ostkaka, gärna med sylt, vattnas i munnen så fort man tänker på det. Tyvärr är näringsinnehållet i ostkaka inte bra, det finns kalorisnåla men här är det väldigt lite protein. Fortfarande kommer en stor del av kalori innehållet ifrån fett.
Här är ett allternativ då man ändå kan avnjuta smaken av en välsmakande ostkaka, hittade receptet på en blogg.
Smaken på ostkakan är kanske inte frödinges delikata, genom att se till att få i tillräckligt mycket sötningsmedel tillsammans med lågkalori sylt smakar den riktig bra. Sist men inte minst ur en hårt tränande idrottares perspektiv gör denna gott för återhämtningen.

Denna hårdvara krävs för Protein ostkaka:
1 st Spis
1 st Plastbunke & visp
1 st Skål och sked
1 st Decilitermått & matsked
1 st Liten Brödform/ostkakeform

Ingredienser:
300 g Minikeso
3 msk Canderel sötnings medel
4 st Äggvitor
1 st Skopa protein pulver (Pro Lite Jordgubb)

How to do!
Vispa äggvitorna med Canderel fluffigt. Tillsätt Keson, vispa/rör om och slutligen proteinet, vispa ytterligare till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda på 200grader i 40 min. Smeten kommer att stiga väldigt mycket för att sedan sjunka ihop när man tagit ut formarna ur ugnen. INGET fett används för att smörja in formen, köp en ordentlig med teflon! Serveras med Önos kalorisnåla sylt och ett stort glas vatten!

Näringsinnehåll:

440 Kcal, 75 g Protein, 12 g Kolhydrat, 6,5 g Fett

Lycka till!