Energikakor

Vem är en sponsrad jäkel så man kan käka "finkakor" varje distanspass? Inte många, är du lyckligt lottad kan det ändå vara kul med något nytt, fräsht och prisvärt allternativ.
Kroppen behöver energi på distanspassen, då man förbränner mycket kalorier under väldigt lång tid. Då itensiteten är låg bränner du en hel del fett, för att bränna fett måste man tillsätta fett, fett är allså fett bra på distansträning. Dessa kakor är helt otroligt bra, fett så att kroppen effektivare lär sig att använda fett som bränsle, samt att snabba kolhydrater får upp blodsockret så slipper man gå in i väggen.

Måste poängtera att det INTE är jag som har kommit på receptet. Denna Cred ska Edit Wilsson ha då det var hon som skapade just detta recept, original namnet är Griskakor:

Hårdvara:

1 st Stor gryta (5 liter)
1 st Träslev (plastslev använder du en gång sen aldrig mer)
2 st 50x30cm bakplåtspappers bitar
1 st kavel ev något att platta till smeten med

Ingredienser:
2 dl Ljus brödsirap
1 ½ dl socker
2 ½ dl grädde

Fyllning
9 dl fyllning
(Fruktmusli är smidigt)

How to do!
Ta fram en stor gryta, ju större destu bättre. Häll i Sirap, grädden och sockret. Koka upp på högsta värmen, använd en träslev för att röra runt. Plastslevar blir mjuka och ohanterbara, när smeten har kokat en bra stund kan man ta ut så kallade kultester i ett glas med kallt vatten. Om man kan forma smeten till en rund kula är den klar. Häll i fyllningen, rör runt. Häll den färdiga smeten på ett bakplåtspapper, lägg det andra ovanpå, platta till och forma smeten. Låt kallna 1 dygn, skär ut lagom stora kakor. Kan förpackas i retrostyle (aluminium folie) eller bakplåtspapper.
Lycka till!